2023 Resultat Bjurfors Open

Ett mäktigt högtryck parkerade tidigt i veckan över landet men skulle det hålla i sig över helgen och då framför allt lördagen? Visst gjorde det så och vi fick en kanonfin dag på utebanorna i Staffanstorp.

Nio grupper om vardera 4 lag kämpade på för sina placeringar. Runt lunchtid kunde vi så äntligen fylla på slutspelsträdet i A, B och C slutspel med lagen.
Det krävdes några utjämningsmatcher men dessa klarades av inom rimlig tid och spelet kunde fortsätta utan några längre väntetider. B och C slutspelen gick ganska snabbt och de var klara framåt 16 -tiden.

Vår sponsor, Bjurfors i Staffanstorp, hanterade som vanligt grillen och vände hamburgare och korvar i några timmar på innergården. Förutom att de bjöd på maten så hade de med goodiebags till vinnarna i slutspelen samt extra fin vinst till vinnarna i A -finalen i form av varsin rejäl kylväska till sommarens picknick.
Stort tack till Andreas och Mattias Petersson för ert angemang.

Se fler bilder från tävlingen HÄR

I A slutspelet, med 18 lag, spelades det två utjämningsmatcher och sedan åttondel, kvart, semi och final. Ändå flöt allt på finalspelet var över runt 18.30.

Ganska tidigt fanns det förhoppningar från två lag på vardera halva i slutspelet om en final. Förra årets treor Thor Hjelm och Simon Åkesson spelade i år i nya konstelationer och såg kanske möjligheten till en uppgörelse mot varandra i år. Så blev det och en tapper skara på 10-12 personer hejade på lagen under finalspelet. Thor, Marcus J och Jesper fick det mesta till att stämma även i finalen och kunde gå segrande ur striden med 13 - 2. Simon, Andreas och David kämpade på men hade inte riktigt flytet med sig.

A - FINAL resultat

2023-04-22 Bjufors Outdoor Open (LVÄ)
Öppen Trippel Grupp (R) Antal lag 36
Tävlingsledare: Bernt Bankemo Huvuddomare: Christer Pettersson

Placering Förnamn Efternamn Licensnr Klubb
1 Thor Andreas Hjelm 25390 LVÄ
1 Jesper Partoft 35735 LVÄ
1 Marcus Jönsson 13255 LVÄ
2 Simon Åkesson 26008 RAB
2 Andreas Roolf 34346 LAN
2 David Wiik 32992 KÄR
3 Claus-Göran Sjöholm 13616 TBG
3 Kent Ohlsson 13269 LVÄ
3 Anders Månsson 25043 LVÄ
3 Anna Lagerkvist 12510 TBG
3 Emelie Olsen 34849 TBG
3 Nicklas Nyström 16104 TBG

B - FINAL

1:a
Kent Carlsson HPK
Tomas Finné HPK
Daniel Svensson HPK

2:a
Lennart Hallgren TBL
Terje Nordborg LVÄ
Dan Lundberg LVÄ

C - FINAL

1:a
Viktor Engström SME
Martin Ström SME
Emma Österberg SME

2:a
Knut Karlsson KÄR
Britt-Marie Zedig KÄR
Lennart Ljunglvist KÄR

Stort tack till alla spelare, servicepersonal, domare, vädergudarna, till Annette E Rahm, Fredrik S och Anders M för hjälpen med lappuppsättningen i grupperna, Fredrik Nordfors Dahl för tfn support och utskrift av etiketter och inte minst Bjurfors Mäklarbyrå i Staffanstorp för en kanoninsats.

Vi ses om ett år!

Hälsningar
Bernt Bankemo, tävlingsledare

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.