Klubbträff med Hvidovre Petanque Klub

Publicerad söndag 16 apr, 09:01

Hvidovre Petanque klub 15 april 2023.

Flera av våra spelare hade varit över innan och spelat tävlingar hos Hvidovre Petanque Klub innan men nu bjöds vi in för ett klubbmöte i petanque.
Klubbmässigt finns det flera likheter mellan klubbarna, som båda bildades 1984 och numera håller till i en före jordbruksfastigheter, HPK i ett häststall och LVÄ har fram till 2017 i gamla "grisastallet".

Förutsättningarna för en fin aprildag fanns redan på morgonen när solen svagt visade sig och under dagen tog för sig mer och mer.

16 förväntasfulla boulespelare från LVÄ var samlade kl. 09.00 för att tillsammans med Hvidovre Petanque klub inta "morgenmad" i deras hall. Väl efter det så formerade vi oss för de första sju matcherna av 28 som stod på dagens program.
Spelformen ska jag inte försöka förklara mer än att det var blandat med mxd. dubbel och trippel, öppen dubbel och trippel samt några singlar. Fyra omgångar med sju matcher i varje genomfördes.

Efter halva dagen var det dags för "frokost", fast på svenska heter det lunch. Det gick även bra att köpa sig en öl eller vin till maten.


Omgång tre startar.

Kaffe och hembakat bjöds det på efter match tre och inför sista omgången ledde LVÄ knappt

Till slut stod Lillens Vänner som segrare med 15 - 13 i matcher.

Gänget som spelade hem segern. Saknas på bilden gör Anna och Mats.

Stort TACK till ansvariga i Hvidovre Petanque Klub för en fint genomförd dag med flera goda mål mat och fina boulekamper på planen.

---------------------------------

Söndagen den 10 september kl. 09.00 hälsar vi Hvidovre Petanque Klub välkomna till Staffanstorp för ett revenschmöte.

Fler bilder från träffen finns i Bildgalleriet under Klubbutbyte.

Besök Hvidovre Petanque Klub | Facebook

--------------------------------
Lillens Vänner - Äpplegårdens Boulecenter 10 september 2023.

Årets returmöte genomfördes i gassande sol och 26-27 gr. i skuggan. Varnmaste september dag sedan 1800-talet enligt SMHI.

15 vänner från Hvidovre Petanque klub tillsammans med 16 spelare från LVÄ intog kl. 09.00 svensk morgenmad (frukost) inför dagens spel.

7 hold (lag) från vardera klubbgjorde upp i singel, dubbel och trippel, totalt 28 matcher.


Lillens vänner van med 19 - 9 mot våra vänner från Hvidovre Petauqe klub.

Vi tackar spelare, ledare och omkring personal för en trevlig dag på gruset.

  Den här webbplatsen använder cookies för att alla funktioner och tjänster ska fungera, samt förbättra användarvänligheten.